Europsko prvenstvo: Završnica - Skupine
Povratak
2004. Portugal
13.06.2004., 18:00, Estádio dr. Magalhaes Pessoa, Leiria, Portugal
Gledatelja: 24.100, Sudac: Lucilio Cardoso Cortez Batista (Portugal)
Švicarska
0 : 0
Hrvatska
-
Strijelci
-
1 Jörg Stiel
2 Bernt Haas
5 Murat Yakin
6 Johann Vogel
8 Raphael Wicky
>4 Stéphane Henchoz 83'
9 Alexander Frei
10 Hakan Yakin
>15 Daniel Gygax 86'
11 Stéphane Chapuisat
>16 Fabio Celestini 54'
17 Christoph Spycher
18 Benjamin Huggel
20 Patrick Müller
Sastavi
12 Tomislav Butina
3 Josip Šimunić
6 Boris Živković
9 Dado Pršo
10 Niko Kovač
11 Tomo Šokota
13 Dario Šimić
>8 Darijo Srna 60'
18 Ivica Olić
>7 Milan Rapaić 46'
19 Ivica Mornar
21 Robert Kovač
22 Nenad Bjelica
>20 Giovanni Rosso 74'
Jakob Kuhn
Izbornik
Otto Barić
-
Udarci (u okvir)
-
-
Posjed lopte (%)
-
-
Prekršaji
-
-
Zaleđa
-
4
Žuti kartoni
5
1
Crveni kartoni
0

Izvještaj

Hrvatska nogometna reprezentacija nije uspjela u premijernom nastupu na Europskom prvenstvu ostvariti pobjedu kojoj smo se svi nadali. Švicarska se pokazala kao pretvrd protivnik, a Hrvatska nije uspjela iskoristiti ni isključenje Vogela te materijalizirati 40 minuta igre s igračem više. Susret je završen bez pogodaka (0:0) iako su naši igrači ukupno imali više prilika za pogodak.

Hrvatska vezna linija predvođena Nikom Kovačem i Nenadom Bjelicom vrlo je slabo pokrivala prostor i Švicarci su prelako dolazili pred naš kazneni prostor. S druge strane, jedinu odličnu priliku za naše u prvom poluvremenu promašio je Olić koji je s tri metra glavom poslao loptu u vratnicu.

U drugo poluvrijeme Hrvatska je ušla s očekivanom promjenom, umjesto Olića, kojega su Švicarci dobro udvajali i zaustavljali, u igru je ušao Milan Rapaić. Rapaić je odmah brzim sprintom stavio na iskušenje švicarsku obranu, a u trećoj minuti nastavka zaprijetio je opasnim centaršutom koji je švicarska obrana izbila u korner.

U 50. minuti Johann Vogel napucao je loptu nakon sučeva zvižduka i jeftino je zaradio drugi žuti karton i isključenje, pa je Hrvatskoj preostalo punih 40 minuta igre s igračem više.

Hrvatska nikako nije uspijevala materijalizirati igrača više i uspostaviti dominaciju na travnjaku, a jednu od izglednijih prilika dobili smo posve slučajno, iz smiješne situacije. Rapaić je sa svoje polovice igrališta pokušao dugom loptom naći Pršu, ali lopta je bila prejaka za hrvatskog napadača, ali i za švicarskog vratara, kojega je lopta preskočila, ali on ju je ipak uspio zaustaviti neposredno pred svojom gol crtom.

Do kraja utakmice naši su očajnički pokušavali doći do pobjedonosnog pogotka, ali bili su to stihijski napadi, u kojima su se pretjerano forsirali dobro čuvani krilni igrači, a ni brojni udarci iz kuta nisu donosili rezultat.
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Meksiko
27.05.2017. -
, Los Angeles, SAD