Igrači
Povratak
Domagoj Vida
21
Obrana
Dominantna noga: Desna
Visina / težina: 182 / 70
Debitirao: 23.05.2010.
Broj utakmica (golova) za mlade: 33 (3)
Broj utakmica (golova) za reprezentaciju: 53 (2)
Klubovi u karijeri:
Osijek (2006.-2010.)
Bayer Leverkusen (2010.-2011.)
Dinamo Zagreb (2011.- 2013.)
Dynamo Kijev (2013.-)

Biografija

Svoju profesionalnu karijeru Domagoj Vida započeo je u rodnom Osijeku. Već kao vrlo mladi igrač probio se do prve momčadi, a dobre igre omogućile su mu veliki transfer u njemački Bayer Leverkusen.

Iako u Bayeru nije imao zapaženije nastupe, skupio je čak osam utakmica u natjecanju Europa lige, povremeno ulazeći kao zamjena u prvenstvenim dvobojima. Međutim, Vida je ubrzo shvatio kako će se u Njemačkoj teško probiti te se 2011. godine vratio u Hrvatsku, u Dinamo gdje je istog trena postao jedan od standardnijih igrača, osvojivši dva prvenstva i dvaput igrajući u Ligi prvaka. Najljepši trenutak u zagrebačkom klubu Vida je imao u ljeto 2012. godine kada je u utakmici s Ludogorecom u 98. minuti zabio odlučujući pogodak koji je Dinamo 'gurnuo' u 3. pretkolo Lige prvaka.

Nakon dvije sezone provedene u Hrvatskoj, Vida se otisnuo na europski istok, točnije u Dynamo iz Kijeva s kojim je potpisao petogodišnji ugovor vrijedan šest milijuna eura. Vida će u novom klubu igrati zajedno s dvojicom suigrača iz reprezentacije i također bivšim igračima Modrih - Kranjčarom i Vukojevićem.

Reprezentacija:
Prvi nastup za A vrstu Vida je imao 2010. godine kada je u utakmici protiv Walesa zamijenio Darija Srnu.

Zanimljivosti:
* Jedan je od rijetkih hrvatskih igrača koji je ostvario veliki transfer u inozemstvo, a da prije toga nije igrao niti za Dinamo, niti za Hajduk.
*
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 2716 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 71 : Class CPage : Function StrTabor :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :