Kolumne
Povratak
Feljton 5 - Teške godine i novi uzlet
25.05.2016.
Ivica Pezelj
Nije bilo lako prihvatiti novonastalo stanje. Samo godinu dana nakon borbe za titulu i europske promocije Inter se opet našao u drugoligaškom okruženju. Srećom, povratak je izboren ekspresno i od 2007. Zaprešićani su opet bili prvoligaši.

Uslijedile su teške godine borbe za očuvanje statusa, a iskorak je napravljen u sezoni 2010/11. kada je osvojeno peto mjesto u državi. Nažalost, dvije godine kasnije uslijedilo je novo ispadanje u Drugu HNL. Tijekom sezone 2013/14. nije izboren povratak u prvoligašku konkurenciju, ali Zaprešićanima je to uspjelo u proljeće 2015. Glavni čovjek kluba Branko Laljak povukao je odličan potez kada je za trenera angažirao Samira Toplaka. On je vodio Inter u povratničkoj sezoni, a kao glavni igrač isprofilirao se makedonski golgeter Ilija Nestorovski.

Iskušana veza nastavila je odlično funkcionirati i u sezoni 2015/16. Toplak je sastavio izvrsnu momčad u kojoj su mnogi igrači doživjeli procvat. Nestorovski je ostao udarna igla, nezaustavljivo je tresao mreže i na kraju došao do osvajanje naslova najboljeg strijelca Prve HNL, što nijednom Interovu igraču ranije nije uspjelo.

Inter je u sezoni 2015/16. najprije mirno osigurao prvoligaški status i za sljedeću sezonu, potom osvojio 5. mjesto ostvarivši niz vrijednih rezultata. Naravno, sve to ili nešto slično valjat će ponoviti i u novoj natjecateljskoj godini.

Interova prošlost je duga i bogata, ima se čovjek za čim osvrnuti. Treba učiniti sve kako bi i predstojeće godine Inter i grad Zaprešić potvrđivale kao važnu točku na karti hrvatskog nogometa.

Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :