Kolumne
Povratak
Feljton 5 - Teške godine i novi uzlet
25.05.2016.
Ivica Pezelj
Nije bilo lako prihvatiti novonastalo stanje. Samo godinu dana nakon borbe za titulu i europske promocije Inter se opet našao u drugoligaškom okruženju. Srećom, povratak je izboren ekspresno i od 2007. Zaprešićani su opet bili prvoligaši.

Uslijedile su teške godine borbe za očuvanje statusa, a iskorak je napravljen u sezoni 2010/11. kada je osvojeno peto mjesto u državi. Nažalost, dvije godine kasnije uslijedilo je novo ispadanje u Drugu HNL. Tijekom sezone 2013/14. nije izboren povratak u prvoligašku konkurenciju, ali Zaprešićanima je to uspjelo u proljeće 2015. Glavni čovjek kluba Branko Laljak povukao je odličan potez kada je za trenera angažirao Samira Toplaka. On je vodio Inter u povratničkoj sezoni, a kao glavni igrač isprofilirao se makedonski golgeter Ilija Nestorovski.

Iskušana veza nastavila je odlično funkcionirati i u sezoni 2015/16. Toplak je sastavio izvrsnu momčad u kojoj su mnogi igrači doživjeli procvat. Nestorovski je ostao udarna igla, nezaustavljivo je tresao mreže i na kraju došao do osvajanje naslova najboljeg strijelca Prve HNL, što nijednom Interovu igraču ranije nije uspjelo.

Inter je u sezoni 2015/16. najprije mirno osigurao prvoligaški status i za sljedeću sezonu, potom osvojio 5. mjesto ostvarivši niz vrijednih rezultata. Naravno, sve to ili nešto slično valjat će ponoviti i u novoj natjecateljskoj godini.

Interova prošlost je duga i bogata, ima se čovjek za čim osvrnuti. Treba učiniti sve kako bi i predstojeće godine Inter i grad Zaprešić potvrđivale kao važnu točku na karti hrvatskog nogometa.

Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija
Kolumne

Error number: 8 -> Undefined index: thumb /home/content/38/9143338/html/classes/CPage.php -> line 946