Vijesti
Povratak
Samo pobjeda donosi mirnu zimu
11.11.2016.

Hrvatska utakmicu s Islandom (subota, Makismir, 18 sati) dočekuje na prvom mjestu kvalifikacijske skupine. U prva tri nastupa izabranici Ante Čačića osvojili su sedam bodova, koliko ih ima i subotnji suparnik.

Hrvatska je krenula domaćim remijem s Turskom, što je svakako bio rezultatski podbačaj. No, zatim su stigle pobjede na gostovanjima kod Kosova i Finske, u tri listopadska dana Vatreni su bodovni konto obogatili sa šest bodova i tako dobrim dijelom pokrili gubitak dva boda protiv Turske.

Učinak nakon tri utakmice je dobar, ali nipošto ga ne treba glorificirati. Pobjede nad Kosovom i Finskom, pa makar bile i u gostima, nisu dosezi kojima bi se valjalo neumjereno diviti. Riječ je o suparnicima s dna europske kvalitete, protiv kojih bi i Island, Ukrajina i Turska mogli računati s punim plijenom.

Stoga se trijumf nad Islandom nameće kao jedina opcija nakon koje bismo mogli imati mirnu zimu. U slučaju, recimo, remija, ostali bismo bodovno poravnati s Islanđanima, a mogla bi se tom društvu priključiti i Ukrajina ukoliko doma svlada Finsku, što se doima prilično realnim. Iako je loše otvorila kvalifikacije, Turska sigurno nije za otpisivanje. U ovoj rundi Turci dočekuju Kosovo.

Hrvatska, Island, Ukrajina i Turska zatvaraju krug unutar kojega će se dijeliti vize za Svjetsko prvenstvo. Pobjeda nad Islandom jamčila bi nam zimovanje na prvom mjestu, s najmanje dva boda više od drugoplasiranog. Deset bodova iz četiri utakmice Hrvatsku bi prometnuo u selekciju koja bi s najsnažnijim argumentima čekala 2017. godinu, u kojoj se potvrđuju ulaznice za učešće na globalnoj smotri.

Povijest nas uči da smo često imali značajnih problema tijekom kvalifikacija. Većinom su te kampanje završavale povoljno po Vatrene, no sada želimo izbjeći stres, ostvariti plasman na SP bez drame. Argumente za to sigurno imamo, uz svo uvažavanje suparnika, Hrvatska ima najjaču momčad u skupini. To, međutim, treba potvrditi i na travnjaku. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :