Vijesti
Povratak
Hrvatska – Island 2:0
13.11.2016.
Hrvatska je uspješno nastavila put u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.. Vatreni su na praznom maksimirskom stadionu pobijedili Island 2:0, oba pogotka bila su djelo odličnog Brozovića.

Junak novog hrvatskog trijumfa prvi pogodak postigao je lijevom nogom u 15. minuti, drugi desnom u 90. minuti. Dva snažna i precizna Brozovićeva udarca bila su dovoljna za željeni ishod. Hrvatska je nakon ove utakmice prva u skupini, ima 10 bodova. Potom slijede Ukrajina (8), Island (7), Turska (5), Finska (1) i Kosovo (1).

Nije to bila besprijekorna utakmica naših, no generalno – nema se mnogo toga za prigovoriti Anti Čačiću i njegovim izabranicima. Island nam je u početku dosta lako dolazi do šesnaesterca, ali ubrzo su zbivanja stavljena pod hrvatsku kontrolu.

Nije se 'umiralo u ljepoti', no Vatreni su i ovom prigodom pokazali kako kvalitetom odskaču u skupini. Modrić nije započeo utakmicu, ušao je na početku drugog poluvremena umjesto Kovačića. Iako su obojica Realovih igrača nedavno imali teškoća s ozljedama, protiv Islanda su odradili korektan posao.

Island je bio čvrst, izveo nekoliko opasnih akcija, ali nije pronašao put do Subašićeve mreže. Hrvatska je imala kvalitetnije pokušaje. U nekoliko navrata Perišić, zatim Modrić, Vida, Mandžukić, bile su to obećavajuće situacije. Ali, u subotu je u Maksimiru zabijao samo jedan čovjek – Brozović.

Na kraju i jedan nepovoljan događaj. Kada smo vodili 2:0, kada je sve bilo odlučeno, Perišić je dobio crveni karton. Bespotrebno oštar start i stroga odluka suca Rocchija udaljili su Perišića iz momčadi za sljedeći kvalifikacijski nastup. Onaj s Ukrajinom u ožujku 2017. godine.

Hrvatska već u utorak 15. studenoga igra novu utakmicu. Gostuje kod Sjeverne Irske, riječ je o prijateljskom ogledu.

HRVATSKA: Subašić, Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Pivarić, Badelj, Kovačić (od 46. Modrić), Rakitić (od 85. Kramarić), Brozović, Mandžukić (od 90. Čop), Perišić.

ISLAND: Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnasson, Magnusson, Gudmundsson, B. Bjarnasson, Gunnarsson, E. Bjarnasson (od 76. Traustason), G. Sigurdsson, Bodvarsson (od 76. Kjartansson). (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Finska
06.10.2017. - 20:45
Maksimir, Zagreb, Hrvatska