Vijesti
Povratak
Siguran put prema Rusiji
14.11.2016.
Hrvatska je pobijedila Island 2:0, upisala nova tri boda i čvrsto se pozicionirala na prvom mjestu kvalifikacijske skupine za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Vatreni su na sigurnom putu prema Rusiji, od 12 mogućih bodova ove jeseni osvojili su 10.

Izbornik Ante Čačić i njegovi momci ispustili su jedina dva boda u prvoj utakmici protiv Turske. Iako su i tada bili solidni, nedvojbeno bolji od Turaka, splet okolnosti htio je da se gosti te večeri iz Maksimira provuku bez poraza, završilo je 1:1.

Potom su slijedile pobjede nad Kosovom (6:0) i Finskom (1:0) u gostima, da bi serija uzastopnih trijumfa došla do broja tri protiv Islanda. Hrvatska je, nema dvojbe, ove jeseni odradila dobar posao. Izbornik Čačić od dolaska na mjesto izbornika ima snažnu opoziciju, ali njegov učinak na klupi nacionalne vrste je vrlo dobar. Da smo na Euru prošli Portugal, a nismo bili daleko, Čačićev opus zaslužio bio isključivo komplimente.

No, ni ovako nije loše. Izbornik se iskazao i stilom vođenja utakmica, ne skače i ne divlja uz aut-liniju, već mirno promatra zbivanja na travnjaku, uz tek poneku poruku svojim igračima. Istina, često se čini da predugo čeka sa zamjenama, kao da se libi ranijeg povlačenja s terena nekih od stožernih igrača, ali ukupan učinak je, opet podvlačimo, sasvim pristojan.

O tome koliko je teška naša skupina može se raspravljati. Činjenica je da su Turska, Island i Ukrajina igrali na Euru u Francuskoj i svakako se radi o momčadima vrijednima pažnje. No, nije to neka 'svemirska' konkurencija. Kvaliteta hrvatskih igrača opipljivo je najbolja u grupi, o tome usotalom svjedoči i redoslijed u skupini.

Hrvatska u ovim kvalifikacijama ima ogroman problem igranja domaćih utakmica bez gledatelja. Štoviše, Čačić je prošle jeseni vodio i utakmicu s Bugarskom pred praznim Maksimirom, da bi se sada tu priključili dvoboji s Turskom i Islandom. Tužno je na taj način doživljavati nogomet, sablasno prazni stadioni uništavaju srž ove igre. No, u ožujku dočekujemo Ukrajinu, tada će i gledatelji moći na tribine, sve skupa trebalo bi donijeti znatno ugodnije okruženje.

Za kraj godine ostaje nam još jedan nastup, u utorak 15. studenoga Hrvatska u Belfastu gostuje kod Sjeverne Irske. Prijateljska utakmica, Čačić je za tu priliku odlučio poštedjeti nastupa Modrića, Rakitića, Ćorluku, Subašića, Kovačića i Perišića. Susret između Vatrenih i Sjevernih Iraca možete pogledati na ArenaSportu od 20:45 sati. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :