Vijesti
Povratak
Vatreni večeras u Belfastu
15.11.2016.
Hrvatska reprezentacija pobjedom nad Islandom zaključila je ovogodišnje nastupe za bodove. No, posao u 2016. godini još nije gotov, Vatrene ovog utorka (20.45 sati) čeka nastup u Belfastu. Dvoboj sa Sjevernom Irskom prijateljskog je karaktera, a izbornik Ante Čačić ovom će prigodom provjeriti niz igrača iz drugog plana.

U odnosu na utakmicu s Islandom, večeras u kadru nema Subašića, Kovačića, Modrića, Perišića, Rakitića i Ćorluke. Otvorit će ta činjenica prostor igračima koji će dobiti priliku nametnuti se izborniku i istaknuti kandidaturu za minutažu u natjecateljskim utakmicama.

Vjerojatno je najintrigantnije pitanje kako će reagirati Leovac na poziciji lijevog bočnog, Hrvatska je na tom mjestu nekad imala Jarnija, koji je bio svjetska klasa. No, u posljednje vrijeme stalno imamo dvojbe oko lijevog beka. Strinić, Pivarić, ranije Pranjić, pa Vrsaljko, čak i Ćorluka, izmjenjivali su se na lijevoj strani obrane, ali ni danas ne možemo izvući jedno ime i kazati – on je taj. Može li se Leovac isprofilirati kao prava opcija, bar donekle moći ćemo zaključiti nakon Belfasta.

Sjeverna Irska bit će poprište i debitantskog Bradarićevog nastupa, Rog će, nakon stresnog početka u Napoliju (još nije zaigrao u novom klubu), također na travnjak, a minute će dobro doći i Jedvaju, koji nije blistavog statusa u Leverkusenu. U Belfastu očekujemo i značajan Kramarićev doprinos. On ima dobru poziciju u Hoffenheimu, ali s pravom računa i na bitniju ulogu među Vatrenima.

Čačić za ovu utakmicu na raspolaganju ima 16 igrača, dakle – ne previše. S. Irska je dobar test, riječ je o reprezentaciji koja više od tri godine nije poražena na svom terenu. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo S. Irska je druga u skupini, ima sedam bodova. Prošlog tjedna uvjerljivo je svladala (4:0) Azerbajdžan Roberta Prosinečkog pa je ispred nje na tablici samo Njemačka.

Prije godinu dana Hrvatska je sa sličnim kadrovskim manjkovima gostovala u Rusiji i upisala pobjedu 3:1. Bila je to također prijateljska utakmica, koju su Čačićevi izabranici iskoristili za dobru igru i vrijednu pobjedu. Neka nešto slično bude i večeras.

Mogući sastav: L. Kalinić, Vrsaljko, Jedvaj, Mitrović, Leovac, Bradarić, Rog, Brozović, Kramarić, Čop, Mandžukić. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida