Vijesti
Povratak
S. Irska – Hrvatska 0:3
16.11.2016.
Hrvatska je nastavila s uspjesima. Nije bitno radi li se o kvalifikacijskim ili prijateljskim utakmicama, kakva je bila ova u Belfastu, Vatreni nižu pobjede. U utorak navečer svladana je Sjeverna Irska, na njezinom terenu, bilo je 3:0 za izabranike Ante Čačića.

Pogotke su postigli Mandžukić u 9., Čop u 35. i Kramarić u 68. minuti. Mandžukić je zabio spretno i sretno, Čop nakon finog Mitrovićevog spuštanja glavom, no potez utakmice Kramarićevo je djelo. Njegov fenomenalan udarac u rašlje najdojmljivije je što smo te večeri vidjeli iz Belfasta. Kramarić je cijelu utakmicu odigrao na visokoj razini, sudjelovao u akcijama za sva tri pogotka. Isto je učinio i Čop pa su njih dvojica najveći dobitak ove utakmice.

Iako je Hrvatska u Belfastu istrčala gotovo u B garnituri, na terenu je opet izgledala moćno. Domaćin se nije mogao nositi s kvalitetom naših igrača, a Čačić je dobio još jednu potvrdu koliko široku lepezu vrsnih nogometaša posjeduje. Hrvatska je iskazala visoku razinu autoriteta, te godinu zaključila na fin način.

A ta godina bila je vrlo dobra. Gotovo bismo mogli reći za pet, no za savršen učinak nedostajao je dugotrajniji boravak na Euru u Francuskoj. Samo Portugal i ona nesretna utakmica u osmini finala Europskog prvenstva predstavlja crnu točku. Ne zbog igre, koja je u Francuskoj generalno bila sasvim u redu, već zbog ishoda i poraza nekoliko minuta prije kraja drugog produžetka. No, zatresla se naša mreža, Hrvatska je otišla kući, a Portugal na vrh Europe.

I zato već sada, kad kvalifikacije nisu došle ni do pola, možemo tražiti velik rezultat na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Čačić je na dobrom putu, raspolaže s kadrom kakav malo tko ima, i već sada je jasno da u Rusiji neće biti uspjeh tek prolaz skupine. U redu, možda previše brzamo, u Rusiju se tek treba plasirati. No, o tome ne bi smjelo biti ni najmanje dvojbe. Hrvatska je jaka, moćna i to bi napokon trebalo dobiti potvrdu na pravom mjestu. A bolje mjesto od Svjetskog prvenstva ne postoji.

S. IRSKA: Mannus, Hodson, McAuley (od 46.McGivern), Evans, Brunt (od 46. McLaughlin), Magennis (od 56. Lafferty), Lund (od 46. Davis), McNair, Norwood, McGinn (od 62. Paton), Boyce (od 68. Grigg).

HRVATSKA: L. Kalinić (od 82. Vargić), Jedvaj, Mitrović, Vida (od 59. Vrsaljko), Leovac, Bradarić, Badelj (od 51. Brozović), Rog (od 87. Pivarić), Kramarić, Čop, Mandžukić (od 72. Ćorić). (I. Pezelj)

Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida