Vijesti
Povratak
Vatreni idu u Kinu
23.11.2016.
Hrvatska reprezentacija prve nastupe u 2017. godini imat će u Kini. Izbornik Ante Čačić vodit će momčad na turniru pod nazivom China Cup, u trajanju od 10. do 15. siječnja.

Osim Hrvatske i domaćina Kine, na turniru će nastupiti još Čile i Island. Čile je aktualni prvak Južne Amerike, dok smo s Islandom u istoj kvalifikacijskoj skupini u kampanji za plasman na Svjetsko prvenstvo. Nedavno je Hrvatska svladala upravo Island, u Zagrebu je bilo 2:0.

Naši će u Kini odigrati dvije utakmice, ždrijeb će odlučiti o polufinalnim parovima, a nakon polufinala znat ćemo igramo li za prvo ili treće mjesto.

Već je sada jasno da će Hrvatska u Kini biti daleko od svoje najbolje momčadi. Ne radi se, naime, o službenom FIFA-inom terminu, pa nije realno očekivati da će inozemni klubovi puštati igrače za tu akciju. Možda u pojedinačnim slučajevima, ali Čačić na većinu neće moći računati.

Otvorit će to priliku igračima iz domaćih klubova, iako ovaj termin nije idealan ni za njih. Klubovi će tih dana biti na samom početku priprema i nije za očekivati kako će reprezentativci biti u naročitoj formi. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida