Vijesti
Povratak
Hrvati u Ligi prvaka
09.12.2016.
Okončana je grupna faza Lige prvaka. Tijekom šest kola, ne računajući igrače zagrebačkog Dinama, jedanaest Hrvata nastupilo je u elitnom natjecanju.

Najviše nastupa prikupio je Domagoj Vida (Dinamo Kijev), igrao je u svih šest utakmica. Po pet nastupa imaju Danijel Subašić (Monaco) i Ivan Rakitić (Barcelona). Zatim, s po četiri utakmice, slijede članovi Reala Luka Modrić i Mateo Kovačić, te Mario Mandžukić (Juventus), koji je postigao i jedini pogodak s hrvatskim potpisom.

Tri nastupa ima Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), po dva Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Jozo Šimunović (Celtic) i Marko Pjaca (Juventus), a jedanput je zaigrao Marko Rog (Napoli). U rosterima sudionika Lige prvaka bili su još Ivan Strinić (Napoli) i Fabian Benko (Bayern), ali oni su ostali bez minutaže.

Osim Vide i Šimunovića, čiji su klubovi posljednjim mjestima u skupinama završili s europskim natjecanjima ove sezone, ostali hrvatski nogometaši sa svojim momčadima iščekuju proljetni nastavak natjecanja u LP.

Kad su u pitanju igrači hrvatskog prvaka Dinama sa stažom u reprezentaciji, Gordon Schildenfeld i Josip Pivarić imaju po pet nastupa, Ante Ćorić četiri, dok je Domagoj Antolić igrao u dvije utakmice.

Prave stvari u Ligi pravaka slijede od veljače, kada kreće eliminacijska faza. Hrvatska je u prošle četiri sezone uvijek imala osvajača ovog natjecanja. Mario Mandžukić bio je prvak Europe s Bayernom 2013., Luka Modrić s Realom 2014. i 2016., Ivan Rakitić s Barcelonom 2015., te Mateo Kovačić s Realom 2016. godine. Mandžukić i Rakitić pritom su bili i strijelci u finalnim utakmicama.

Vidjet ćemo hoće li 2017. godine biti nastavljen taj prestižan hrvatski niz. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida