Vijesti
Povratak
Hrvatska na startu protiv Čilea
10.01.2017.
Hrvatska nogometna reprezentacija rano počinje s utakmicama u 2017. godini. Vatreni će predstojećih dana sudjelovati na China Cupu, koji se održava u gradu Nanningu.

Polufinalni parovi su Kina – Island te Hrvatska – Čile. Naša momčad utakmicu protiv Čilea igra u srijedu 11. siječnja, s početkom u 12.35 sati po hrvatskom vremenu.

Izbornik Ante Čačić u Kinu je odveo momčad koja je miljama daleko od onog najjačeg što Hrvatska ima. No, službeno, ovo će također biti nastupi A reprezentacije. Čačić je ekipu sastavio pretežno od igrača iz naše lige, tek Datković i Ozobić nastupaju u inozemstvu.

Uslijed niza okolnosti, pa i otkaza od strane nekih pozvanih igrača, u Kinu su otputovali sljedeći nogometaši:

Prskalo (Rijeka), Livaković (Dinamo), Pivarić (Dinamo), Barišić (Osijek), Barać (Osijek), Juranović (Hajduk), Filipović (Inter), Datković (Koper), Matas (Osijek), Mišić (Rijeka), Ivanušec (Lokomotiva), Andrijašević (Rijeka), Šitum (Dinamo), Antolić (Dinamo), Tudor (Hajduk), Ozobić (Gabala), Perošević (Osijek) i Marić (Lokomotiva).

Od svih pobrojanih igrača, nastupe za A reprezentaciju dosad imaju tek Pivarić, Andrijašević i Antolić. Jasno je, dakle, u kojoj je mjeri sve to daleko od onog što s punim smislom nazivamo Vatrenima. No, u redu, HNS je pronašao komercijalne razloge da ovu momčad pošalje u Kinu pod firmom A reprezentacije.

Druga je stvar, primjerice, maratonsko putovanje momčadi u Aziju, koje je, uz mnoštvo peripetija, potrajalo gotovo 40 sati. Unatoč tome, Čačić je optimist i razmišlja o osvajanju turnira. Što bi zaista bio lijep doseg, ali smatramo kako je još bitnije od toga da bar dvojica-trojica igrača uvjere izbornika kako s njima može računati i u znatno ozbiljnijim natjecateljskim situacijama.

Bit će, unatoč svemu, zanimljivo vidjeti kako će se ova momčad suprotstaviti Čileu, u čijem su kadru i dvojica dobro znanih igrača zagrebačkog Dinama, Fernandes i Henriquez. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida