Vijesti
Povratak
Ohrabrujuće protiv Čilea
12.01.2017.
Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale China Cupa. U polufinalu je poražena od Čilea, nakon 1:1 tijekom 90 minuta, Čile je bio uspješniji s bijele točke, jedanaesterci su završili omjerom 4:1 u korist našeg suparnika.

Hrvatska će igrati za treće mjesto s Kinom, ta utakmica na rasporedu je u subotu 14. siječnja, s početkom u 8:35 sati po hrvatskom vremenu.

No, vratimo se još malo dvoboju s Čilenacima, aktualnim dvostrukim osvajačem Copa Americe. Hrvatska je, poznato je, na ovaj turnir otišla s eksperimentalnom momčadi. Iako je službeno riječ o A reprezentaciji, izbornik Čačić u Nanning je odveo postavu od koje bi Hrvatska mogla sastaviti barem dvije znatno snažnije postave. Dodamo li tome grozno zamorno putovanje u Kinu, te činjenicu da su igrači tamo otputovali odmah po zimskoj stanci, ono što smo vidjeli protiv Čilea uopće nije bilo loše.

Suparnik je bio kvalitetan, u sastavu imao i provjerene asove poput Vargasa, Beausejoura ili Fuenzalide, stoga ne čudi da je i tijekom 90 minuta bio bliže pobjedi. I Hrvatska je stvorila nekoliko opasnih situacija pred vratima suparnika, ali Čile je imao bolje prilike. No, naši su pred vratima imali odličnog Livakovića, koji je bio u izvrsnoj formi. Impresionirao je način na koji je Dinamov vratar zaustavljao udarce suparnika.

Livaković je najveći dobitak ove utakmice, ali svakako vrijedi istaknuti i Andrijaševića. Naravno, nismo ga preko noći otkrili, riječ je o ponajboljem igraču Prve HNL, čovjeku koji je u temelju Rijekinih šampionskih ambicija. Ovom prigodom, uz ostalo, zatresao je mrežu Čilea i pokazao kako, iako vezni igrač, ima istančan osjećaj za postizanje pogodaka.

U najavi utakmice napisali smo kako će biti super ako Čačić na ovom turniru dobije dvojicu-trojicu nogometaša s kojima može računati i znatno većim natjecateljskim izazovima. U srijedu je, eto, saznao da bar dvojica, Livaković i Andrijašević, mogu biti od i te kakve koristi.

Bit će odlično ako nakon utakmice s Kinom to ustvrdimo za još ponekog. Dvoboj protiv Čilea donio je ohrabrenje, pokazalo se da i HNL skriva zanimljive igračke potencijale. Neka nam nova potvrda stigne u utakmici s domaćinom. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida