Vijesti
Povratak
S Kinom za treće mjesto
13.01.2017.
Nakon poraza na jedanaesterce od Čilea, Hrvatsku čeka utakmica za treće mjesto na China Cupu. Suparnik u Nanningu bit će domaćin Kina, a izabranici Ante Čačića pokušat će u pobjedničkom stilu okončati ovo natjecanje. Utakmica s Kinom na rasporedu je ove subote s početkom u 8.35 sati po hrvatskom vremenu.

Hrvatska je protiv Čilea nakon 90 minuta imala rezultat 1:1. što je sasvim pristojno ostvarenje. Igra je bila prihvatljiva, a najopipljiviji učinak polufinalnog nastupa doživio je Franko Andrijašević, strijelac za izjednačenje, na čiju je adresu sletjela lukrativna ponuda jednog kineskog drugoligaša. Kao potvrda da, osim nastupa za svoju državu, igrači na ovom turniru imaju mogućnost ulaska u zanimljive priče kada su u pitanju transferi.

Izbornik Čačić, pak, i dalje se može dičiti činjenicom da, otkako je na toj funkciji, još nije izgubio utakmicu u 90 minuta. Na Euru u Francuskoj Portugal je od Hrvatske bio bolji nakon produžetaka, nekidan u Kini Čile poslije izvođenja udaraca s bijele točke.

Iako nećemo igrati u finalu, motiv za ostvarenje uspjeha bit će naglašen i u borbi za treće mjesto. Osim rezultatskog razloga, uvjereni smo kako u igračima stoluje svijest da im je ovo rijetka prilika za zadobivanje izbornikova povjerenja. Jer, kad krenu kvalifikacijske utakmice, rijetko tko će se iz ovog kadra naći na Čačićevom popisu.

Bit će zanimljivo vidjeti koju će postavu izbornik poslati na teren. Protiv Čilea nisu zaigrala tek trojica, Prskalo, Datković i Juranović. Bilo bi logično i njih nagraditi određenom minutažom, tijekom koje bi mogli prezentirati svoje igračke argumente. To se odnosi i na Ivanušeca, koji je u polufinalu zaigrao na samom isteku utakmice.

Nije mjesto, a ni potreba, za razbacivanjem velikim riječima u najavi utakmice s Kinezima, ali ono što možemo tražiti, svakako je još jedan pristojan nastup naših, suvislu igru i, po mogućnosti, osvajanje trećeg mjesta. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :