Vijesti
Povratak
I s Kinom pad na jedanaesterce
14.01.2017.
Hrvatska je na China Cupu zauzela posljednje, četvrto mjesto. U utakmici za treće mjesto, igranoj u Nanningu, Kina je bila uspješnija od naše momčadi nakon izvođenja jedanesteraca. U 90 minuta igre rezultat je glasio 1:1, potom je domaćin bio bolji u raspucavanju s bijele točke.

Ponovila se, dakle, priča iz polufinala kada je Hrvatska na jednak način poražena od Čilea. Naša selekcija odigrala je dobro prvo poluvrijeme, kontrolirala zbivanja, a u 36. minuti Ivanušec je postigao pogodak za hrvatsko vodstvo. Odigrao je lijepu akciju s Tudorom, koji je ubacio pred vrata Kineza, a Ivanušec zakucao loptu u mrežu. Tudoru je ovo bila druga asistencija na turniru, isto je ostvario protiv Čilea, kada je strijelac bio Andrijašević.

U drugom poluvremenu je Kina, čiji je izbornik slavni Marcelo Lippi, počela ozbiljnije kretati prema našim vratima. No, nije tu bilo naročitih prigoda. Naprotiv, najbolje su se ukazale našima, naročito Tudoru i Šitumu, no obojica su loše i neprecizno pucala.

Kada se činilo da Hrvatska mirno plovi prema pobjedi, stiglo je izjednačenje. Mrežu je u 88. minuti udarcem glavom zatresao Wang Jingbin, pri čemu je i naš vratar Prskalo loše reagirao.

U nadoknadi vremena vrlo dobro pucao je Andriješević, ali kineski vratar obranio je udarac. Potom se prišlo izvođenju jedanaesteraca, u kojima je Hrvatska opet loše prošla. Kinezi su pogodili četiri jedanasterca, naši tri. Za Hrvatsku su zabijali Pivarić, Ozobić i Juranović, Perošević je pogodio gredu (je li lopta koja se odbila od grede možda ipak prešla crtu?), dok je Mišićev udarac obranio kineski vratar. Naš čuvar mreže Prskalo obranio je jedan udarac, no četiri su završila u mreži iza njegovih leđa.

Hrvatska je igrala u sljedećem sastavu: Prskalo, Juranović, Filipović, Datković (od 90. Ozobić), Pivarić, Antolić (od 65. Perošević), Mišić, Tudor (od 68. Šitum), Ivanušec (od 80. Matas), Barišić, Marić (od 46. Andrijašević). (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :