Vijesti
Povratak
S Ukrajinom učvrstiti prvo mjesto
22.03.2017.
Pred hrvatskom reprezentacijom nastavak je kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što će se 2018. godine održati u Rusiji. Vatreni će u petak 24. ožujka na maksimirskom stadionu ugostiti Ukrajinu. Dvoboj počinje u 20.45 sati, a Hrvatska će nakon dugo vremena igrati domaću kvalifikacijsku utakmicu pred publikom. U prethodnih nekoliko navrata nije bilo tako, jer su odrađivane kazne zbog kojekakvih navijačkih ispada.

Hrvatska petu utakmicu u ovoj kampanji dočekuje na vodećoj poziciji u skupini I. Naši su prikupili 10 bodova iz četiri utakmice. Upisane su pobjede protiv Kosova i Finske u gostima, te Islanda na domaćem terenu. S Turskom smo, na početku kvalifikacija, remizirali u Maksimiru. Ukrajina je, pak, prikupila osam bodova i zagrebačkom bi pobjedom preuzela vodstvo u skupini. No, jasno je, mnogo toga pitat će se i Vatrene, kojima ni na kraj pameti ne pada izgubiti ovu utakmicu.

Izbornik Ante Čačić i ovaj put je suočen s kadrovskim problemima. Zbog crvenog kartona pravo nastupa nema Perišić, dok su Ćorluka i Vrsaljko ozlijeđeni. Ćorluku bi trebao odmijeniti Mitrović, Vrsaljka Jedvaj, dok za formaciju ofenzivnog dijela momčadi valja još pričekati.

Pred Hrvatskom je, nema dvojbe, intrigantna utakmica. Ukrajina nije selekcija iz samog europskog vrha, ali momčad izbornika Andrija Ševčenka sigurno ima argumente za optimistične planove. Dosad su Ukrajinci upisali pobjede protiv Kosova i Finske, te remije s Islandom i Turskom. U Zagrebu će tražiti novu potvrdu vlastite kvalitete.

No, i Hrvatska će, nemojte sumnjati, tražiti pobjedu, nova tri boda. Bez obzira na izostanke važnih igrača, argumente za optimizam imamo. Uz svo uvažavanje konkurencije, Vatreni su favorit za prvo mjesto u skupini i izravan plasman u Rusiju. Uostalom, to prvo mjesto u ovom trenutku i zauzimaju. Pobjeda nad Ukrajincima dodatno bi ga učvrstila.

Dodajmo još da Hrvatska 28. ožujka, u prijateljskoj utakmici, gostuje u Estoniji, ali o tome nakon što prođe sraz s Ukrajinom. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija