Vijesti
Povratak
S Ukrajinom učvrstiti prvo mjesto
22.03.2017.
Pred hrvatskom reprezentacijom nastavak je kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što će se 2018. godine održati u Rusiji. Vatreni će u petak 24. ožujka na maksimirskom stadionu ugostiti Ukrajinu. Dvoboj počinje u 20.45 sati, a Hrvatska će nakon dugo vremena igrati domaću kvalifikacijsku utakmicu pred publikom. U prethodnih nekoliko navrata nije bilo tako, jer su odrađivane kazne zbog kojekakvih navijačkih ispada.

Hrvatska petu utakmicu u ovoj kampanji dočekuje na vodećoj poziciji u skupini I. Naši su prikupili 10 bodova iz četiri utakmice. Upisane su pobjede protiv Kosova i Finske u gostima, te Islanda na domaćem terenu. S Turskom smo, na početku kvalifikacija, remizirali u Maksimiru. Ukrajina je, pak, prikupila osam bodova i zagrebačkom bi pobjedom preuzela vodstvo u skupini. No, jasno je, mnogo toga pitat će se i Vatrene, kojima ni na kraj pameti ne pada izgubiti ovu utakmicu.

Izbornik Ante Čačić i ovaj put je suočen s kadrovskim problemima. Zbog crvenog kartona pravo nastupa nema Perišić, dok su Ćorluka i Vrsaljko ozlijeđeni. Ćorluku bi trebao odmijeniti Mitrović, Vrsaljka Jedvaj, dok za formaciju ofenzivnog dijela momčadi valja još pričekati.

Pred Hrvatskom je, nema dvojbe, intrigantna utakmica. Ukrajina nije selekcija iz samog europskog vrha, ali momčad izbornika Andrija Ševčenka sigurno ima argumente za optimistične planove. Dosad su Ukrajinci upisali pobjede protiv Kosova i Finske, te remije s Islandom i Turskom. U Zagrebu će tražiti novu potvrdu vlastite kvalitete.

No, i Hrvatska će, nemojte sumnjati, tražiti pobjedu, nova tri boda. Bez obzira na izostanke važnih igrača, argumente za optimizam imamo. Uz svo uvažavanje konkurencije, Vatreni su favorit za prvo mjesto u skupini i izravan plasman u Rusiju. Uostalom, to prvo mjesto u ovom trenutku i zauzimaju. Pobjeda nad Ukrajincima dodatno bi ga učvrstila.

Dodajmo još da Hrvatska 28. ožujka, u prijateljskoj utakmici, gostuje u Estoniji, ali o tome nakon što prođe sraz s Ukrajinom. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :