Vijesti
Povratak
U Estoniji bez najboljih, ali opet snažni
28.03.2017.
Pred hrvatskom reprezentacijom novi je nastup. Vatreni će ovog utorka (18 sati) igrati u Tallinnu protiv Estonije. Riječ je o prijateljskoj utakmici, ogledu koji će izborniku Anti Čačiću omogućiti uvid u mogućnosti nekih igrača koji u kvalifikacijskim utakmicama nemaju minutažu ili je ona minimalna.

U odnosu na uspješan dvoboj s Ukrajinom, izbornik u Estoniji neće imati na raspoloaganju većinu najvažnijih igrača. Na sjever nisu otputovali Subašić, Modrić, Rakitić, Mandžukić, N. Kalinić i Brozović. No, zato je u momčadi Perišić, koji protiv Ukrajinaca nije igrao zbog crvenog kartona zarađenog u dvoboju s Islandom. Ivan će, štoviše, u Tallinnu predvoditi Vatrene kao kapetan.

Velika večer utakmice s Ukrajinom u reprezentaciju je donijela mir i zadovoljstvo, u Estoniju se moglo putovati u relaksiranom raspoloženju. Naravno, utakmici će se pristupiti ozbiljno, ali ipak je svima jasno kako se ne radio o finalu Svjetskog prvenstva.
Estonci su daleko od ranga Vatrenih, čak i kada naši ni izbliza nisu u najjačoj postavi. Estonija je već izgubila sve izglede u kvalifikacijama, ima četiri boda iz pet utakmica. No, krajem tjedna remizirala je (0:0) na Cipru, što govori da nije sasvim bezazlena. Ipak, miljama je to daleko od kvalitete Vatrenih.

S Estoncima smo igrali osam puta, imamo šest pobjeda i dva remija. Pamtimo, primjerice osječki podbačaj iz 2002. godine, kada smo ostali bez dva boda na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bilo je i minimalnih pobjeda, ali i golijada u Maksimiru 1995., kada smo upisali trijumf 7:1. Ovaj put, jasno je, očekujemo sedmu pobjedu.

Bez obzira na izostanke, hrvatska postava opet će biti jaka. Osim Perišića, u Estoniju su otputovali i Vida, Kramarić, Pjaca, Rog, Kovačić... Najavljuje se i mogućnost taktičkih inovacija, igranje s trojicom u obrani, dvojicom napadača. Sve u svemu, u Tallinnu se može i eksperimentirati, sve s ciljem da u kvalifikacijskim utakmicama opet budemo na željenoj razini.

Mogući sastav: L. Kalinić, Mitrović, Vida, Lešković, Pjaca, Rog, Bradarić, Kovačić, Perišić, Kramarić, Čop. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :