Vijesti
Povratak
Estonija – Hrvatska 3:0
29.03.2017.
Naoko ugodan izlet u Estoniju pretvorio se u tešku noćnu moru. Estonija je svladala Hrvatsku 3:0 (strijelci Luts, Vasiljev, Zenjov), 119. reprezentacija svijeta napunila nam je mrežu i grubo prizemljila Vatrene.

U petak, nakon pobjede nad Ukrajinom, svijet se doimao lijepim, valjalo je još samo primjereno odraditi gostovanje na Baltiku. Poštedio je izbornik Ante Čačić puta najjače uzdanice, odlučio u Tallinnu isprobati neke pričuvne varijante. Na kraju, bolje da do te utakmice s Estonijom nikad nije ni došlo.

Hrvatska je igrala grozno. Naši igrači izgledali su kao skupina turista, slučajnih namjernika, koje su domaći dečki pozvali na roštilj i pivo, usput im predloživši neobvezni hakl. A kad su gosti pristali, snašlo ih je ekspresno otrežnjenje.

Već u prvoj minuti primili su gol, zatim nastavili posrtati po terenu, primivši pred kraj još dva pogotka. Dobro jutro, buđenje! Ne treba od svega toga praviti dramu, izgubljena je tek prijateljska utakmica. Drugo je pitanje kako i od koga. Sada nam je jasno da je taj nastup bio suvišan i besmislen.

Nakon utakmice kapetan Ivan Perišić zamolio je predsjednika HNS-a Davora Šukera da Vatrene više ne vodi na ovakve izlete. U prvom planu bio je teren, navodno strašno loš. O Šukerovim izborima suparnika zaista se može razgovarati, ali Perišić bi nakon ovakvog nastupa trebao najviše govoriti o igri reprezentacije i svojoj vlastitioj. Ivane, razbila nas je Estonija! Kojoj je teren bio jednak kao i nama.

Na žalost, utakmicu je obilježila i teža ozljeda Marka Pjace. Vidjet ćemo koliko će pauzirati, podsjećamo da je gotovo cijelu jesen bio ozlijeđen i tek nedavno počeo se vraćati u pravu formu. Estoniju zaista nećemo pamtiti po dobrom. Fraza kaže kako treba izvući pouke, valjda će Čačić i igrači u tome uspjeti.

Za kraj, znamo dosta navijača kojima je svaka utakmica reprezentacije praznik. Bez obzira bila ona na velikom natjecanjima, u kvalifikacijama ili se igralo prijateljski sa skromnim suparnicima. Bilo bi odlično kada bi to spoznali i igrači. I pritom nas poštedjeli ovakvih besprizornih nastupa kakav je bio ovaj u Tallinnu.

ESTONIJA: Aksalu (od 46. Meertis), Teniste (od 86. Mool), Baranov, Klavan, Kallaste, Mets, Dimitrijev (od 86. Antonov), Kait, Toomet (od 76. Vasiljev), Luts, Anier (od 70. Zenjov).

HRVATSKA: L. Kalinić, Mitrović, Lešković, Vida (od 85. Jedvaj), Rog (od 58. Pivarić), Kovačić, Bradarić (od 58. Badelj), Perišić, Pjaca (od 64. Ćorić), Kramarić, Čop.

Sudac: Clattenburg (Engleska). (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida