Vijesti
Povratak
Hrvatska protiv Meksika
28.05.2017.
U, po hrvatskom vremenu, ranim satima (02.00) nedjelje 28. svibnja hrvatski će nogometaši u Los Angelesu odigrati prijateljsku utakmicu s Meksikom. Na stadionu Memorial Coliseum naša će reprezentacija nastupiti u jednoj od najčudnijih postava u povijesti hrvatske nacionalne momčadi.

Utakmica s Meksikom, čiji je jedini razlog želja da u kasu HNS-a kapne poneki dolar, već u startu je, gledajući s nogometnog aspekta, proglašena bespotrebnom, čak i apsurdnom. Onih 16 momaka koje je izbornik Ante Čačić odveo u SAD, skupina su igrača, gotovo 'slučajnih turista', od kojih su većina silom prilika promovirani u status A reprezentativaca. Službeno to jest utakmica A reprezentacije, iako je jasno da bi prije mogli pričati o D, F ili G reprezentaciji. No, kako bilo, svima koji zaigraju e u LA-u bit će upisan nastup u nacionalnoj momčadi, što im može biti od koristi prilikom prezentiranja vlastitih životopisa.

Pa tko se uopće našao na popisu putnika? L. Kalinić (Gent), Marković (Slaven Belupo), Jedvaj (Bayer Leverkusen), Barišić (Osijek), Filipović (Inter Zaprešić), Katić (Slaven Belupo), Kolinger (Lokomotiva), Miloš (Istra 1961), Nižić (Hajduk), Tudor (Hajduk), Majer (Lokomotiva), Škorić (Osijek), Šunjić (Lokomotiva), Vlašić (Hajduk), Čop (Sporting Gijon), I. Santini (Caen).

Tako, dakle, izgleda ono što se ovom prilikom zove hrvatska reprezentacija. U redu, svi su nogometaši i hrvatski državljani, pa neka se tako i zove. U terminu kada se igraju završne utakmice nacionalnih kupova, a negdje i završna ligaška kola (u Hrvatskoj primjerice), kada Rijeku i Dinamo tek čeka finale Kupa, Čačić je skupio to što je skupio.

Na drugoj strani, bodren brojnim navijačima, stajat će Meksiko. Koji je u snažnom sastavu i priprema se za intenzivno natjecateljsko ljeto (kvalifikacije za SP, Kup konfederacija, Gold Cup). Poželimo, na kraju, što bolji hrvatski nastup, pa da i tu priču zatvorimo. I vratimo se ozbiljnim temama, kao što je kvalifikacijsko gostovanje na Islandu 11. lipnja. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija