Vijesti
Povratak
Real ili Juventus, hrvatsko slavlje sigurno!
03.06.2017.
Europska klupska sezona došla je do vrhunca. Nakon što su postali poznati raspleti u nacionalnim prvenstvima i kupovima, nakon što je Manchester United osvojio Europsku ligu, ove subote (3. lipnja, 20.45 sati) u Cardiffu ćemo doznati ime pobjednika Lige prvaka.

U finalu će se sučeliti Juventus i Real, sraz je to divova, utakmica koja se očekuje s nestrpljenjem. Real traži dvanaesti naslov europskog prvaka, Juventus treći. Među brojnim igračkim kapitalcima, od prve minute na terenu će biti i dvojica Hrvata. Realov Luka Modrić i Juventusov Mario Mandžukić. Izvjesno je da će na Realovoj klupi priliku čekati Mateo Kovačić, dok Marko Pjaca zbog oporavka od ozljede neće moći pomoći Juventusovim aspiracijama.

Hrvatska će, dakle, petu godinu zaredom imati igrača s naslovom europskog prvaka. Štoviše, oba finalista u rosteru imaju po dvojicu Hrvata!

Robert Prosinečki je 1991. dohvatio krov Europe sa Crvenom zvezdom, tada se natjecanje zvalo Kup prvaka. Potom je Alen Bokšić 1993. trijumfirao s Marseilleom, da bi Ligu prvaka 1994. uzeo Zvonimir Boban s Milanom. Davor Šuker je 1998. nastupio u finalu u kojemu su igrali večerašnji suparnici. Šukerov Real tom je prigodom bio uspješniji.

Dario Šimić ima dva naslova s Milanom, iako ni 2003. ni 2007. nije nastupio u finalnoj utakmici. Baš kao ni Igor Bišćan, čiji je Liverpool najbolji bio 2005. godine. Mario Mandžukić osvojio je Ligu prvaka 2013. s Bayernom, uz Mandžin pogodak u finalu. Zatim je, 2014., red došao na Luku Modrića i Real, a 2015. slavila je Barcelona, za koju je prvi pogodak postigao Ivan Rakitić. Napokon, 2016. godine, opet je najbolji bio Real, s Modrićem na travnjaku i Mateom Kovačićem na klupi.

Niz će, kao što smo napomenuli, večeras biti nastavljen. Modrić ima priliku postati prvim Hrvatsom s tri naslova europskog prvaka, dok bi Mandžukić, u slučaju Juventusove pobjede, bio prvi hrvatski igrač s naslovima u dva različita kluba. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija