Vijesti
Povratak
Vatreni oslabljeni na Island
09.06.2017.
Pred hrvatskom reprezentacijom novi je dvoboj u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, što će 2018. godine biti održano u Rusiji. Vatrene u nedjelju 11. lipnja očekuje gostovanje na Islandu, kod suparnika koji je posljednjih godina doživio značajan uzlet.

Izbornik Ante Čačić na daleki sjever odvest će znatno oslabljenu momčad. Od ranije je poznato da su zbog ozljeda morali otkazati Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko i Marko Pjaca, a izbornik je odlučio izostaviti i Andreja Kramarića, iako je on želio pomoći protiv Islanda. Tijekom ovog tjedna ispostavilo se da neće igrati ni Ivan Rakitić, dok su veliki izgledi da utakmicu propusti i vratar Danijel Subašić. Zdravstvene tegobe, dakle, u značajnoj su mjeri Čačića udaljile od idealne postave.

Hrvatska ovu utakmicu iščekuje na ugodnoj poziciji, drži prvo mjesto u skupini. Vatreni su u pet utakmica prikupili 13 bodova, ispustili su samo dva s Turskom na početku kvalifikacija. Upravo je Island prvi pratitelj Hrvatske, na drugom je mjestu s 10 bodova. Potom slijede Ukrajina i Turska koje imaju po osam bodova i tu završava priča o selekcijama koje računaju s plasmanom u Rusiju. Finska i Kosovo izgubili su sve šanse.

Hrvatska, kazali smo, ima dobar učinak, što je i realan pokazatelj visoke razine kvalitete Vatrenih. No, posao još nije gotov. To više što Hrvatska tek mora u goste Islandu, Turskoj i Ukrajini. Na prvu, na Islandu bi i bod bio prihvatljiv, ostavili bismo u tom slučaju domaćina na istoj distanci. Ali, ako Ukrajina i Turska u ovoj rundi svladaju Finsku, odnosno Kosovo, osnažili bi svoje ambicije i pozicije. Hrvatska u tom slučaju ne bi mogla biti spokojna.

Zato, pokušajmo osvojiti sva tri boda i osigurati mirno ljeto. Uz sav respekt Islandu i prošlojesenska zagrebačka utakmica pokazala je tko je bolji. Podsjetimo, tada je Hrvatska pobijedila 2:0, a dvostruki strijelac bio je Brozović (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija