Vijesti
Povratak
Na Islandu po nove bodove
11.06.2017.
Hrvatsku ove nedjelje (11. lipnja, 20.45 sati) čeka utakmica u Reykjaviku. Island će, dakle, ugostiti Vatrene u 6. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što će se 2018. godine održati u Rusiji. U ovom trenutku to je derbi skupine, jer Island je na drugom, a Hrvatska na prvom mjestu. Naši imaju tri boda više i večeras tu razliku mogu udvostručiti ili, bar, zadržati jednakom.

Hrvatska, poznato je, ima problema s izostancima važnih igrača. Subašić, Rakitić, Kramarić, Vrsaljko, Ćorluka i Pjaca, to je niz nogometaša na koje izbornik Ante Čačić ovaj put ne može računati. Nije malo, gotovo bi svi oni imali mjesto u prvih jedanaest. No, Čačić niti kuka, niti je zabrinut. Vrti priču o tome kako je na prvom mjestu momčad, ne pojedinci. Dodaje i to kako Hrvatska na svakoj utakmici traži tri boda, pa će tako biti i u Reykjaviku.

Ruku na srce, unatoč brojnim izostancima, širina i kvaliteta hrvatskog kadra takve su da ćemo opet imati snažnu postavu. U kojoj će, primjerice, mrežu čuvati L. Kalinić, u obrani mjesto zauzeti povratnik Lovren, na desnoj strani zadnje linije djelovati Jedvaj, a poziciju u veznom redu pronaći Kovačić. Uz sve to, napadačka linija koju čine Perišić, Mandžukić i N. Kalinić djeluje impresivno. Naročito u situaciji kad im iza leđa patrolira Modrić...

Island i u ovim kvalifikacijama nastavlja potvrđivati status jednog od najugodnijih iznenađenja europske scene. Nakon što su Islanđani lani bili u četvrtfinalu Europskog prvenstva, u aktualnim izlučnim borbama sasvim pristojno stoje u nastojanju da se plasiraju u Rusiju. Island ima tri pobjede, remi i poraz, prikupio je respektabilnih 10 bodova iz pet utakmica. No, znate li tko je jedini upisao pobjedu protiv Islanda? Naravno – Hrvatska. Nadamo se da nije suviše optimistično reći kako večeras idemo i po drugu.

Vjerojatni sastav: L. Kalinić, Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić, Modrić, Badelj, Kovačić, Perišić, N. Kalinić, Mandžukić (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija