Vijesti
Povratak
Na Islandu po nove bodove
11.06.2017.
Hrvatsku ove nedjelje (11. lipnja, 20.45 sati) čeka utakmica u Reykjaviku. Island će, dakle, ugostiti Vatrene u 6. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, što će se 2018. godine održati u Rusiji. U ovom trenutku to je derbi skupine, jer Island je na drugom, a Hrvatska na prvom mjestu. Naši imaju tri boda više i večeras tu razliku mogu udvostručiti ili, bar, zadržati jednakom.

Hrvatska, poznato je, ima problema s izostancima važnih igrača. Subašić, Rakitić, Kramarić, Vrsaljko, Ćorluka i Pjaca, to je niz nogometaša na koje izbornik Ante Čačić ovaj put ne može računati. Nije malo, gotovo bi svi oni imali mjesto u prvih jedanaest. No, Čačić niti kuka, niti je zabrinut. Vrti priču o tome kako je na prvom mjestu momčad, ne pojedinci. Dodaje i to kako Hrvatska na svakoj utakmici traži tri boda, pa će tako biti i u Reykjaviku.

Ruku na srce, unatoč brojnim izostancima, širina i kvaliteta hrvatskog kadra takve su da ćemo opet imati snažnu postavu. U kojoj će, primjerice, mrežu čuvati L. Kalinić, u obrani mjesto zauzeti povratnik Lovren, na desnoj strani zadnje linije djelovati Jedvaj, a poziciju u veznom redu pronaći Kovačić. Uz sve to, napadačka linija koju čine Perišić, Mandžukić i N. Kalinić djeluje impresivno. Naročito u situaciji kad im iza leđa patrolira Modrić...

Island i u ovim kvalifikacijama nastavlja potvrđivati status jednog od najugodnijih iznenađenja europske scene. Nakon što su Islanđani lani bili u četvrtfinalu Europskog prvenstva, u aktualnim izlučnim borbama sasvim pristojno stoje u nastojanju da se plasiraju u Rusiju. Island ima tri pobjede, remi i poraz, prikupio je respektabilnih 10 bodova iz pet utakmica. No, znate li tko je jedini upisao pobjedu protiv Islanda? Naravno – Hrvatska. Nadamo se da nije suviše optimistično reći kako večeras idemo i po drugu.

Vjerojatni sastav: L. Kalinić, Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić, Modrić, Badelj, Kovačić, Perišić, N. Kalinić, Mandžukić (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :