Vijesti
Povratak
Island – Hrvatska 1:0
12.06.2017.
Hrvatska se poražena vraća s Islanda. Vatreni u Reykjaviku nisu uspjeli doći ni do boda, koji nam se iz ove perspektive čini kao sasvim dobra opcija. No, dogodio se poraz, domaćin je pobijedio 1:0, pogotkom Magnussona u 90. minuti. Jest, Hrvatska je bila oslabljena, kraj je sezone, itd., itd., ali ovakav epilog mogao se izbjeći.

Bila je to utakmica, realno, za remi. Tanko prvo poluvrijeme, nešto bolje drugo, u kojemu smo imali dobru priliku N. Kalinića i solidan šut Brozovića, no do pogotka nismo stigli. Stigao je zato Island i u velikoj mjeri zakomplicirao situaciju u skupini.

Hrvatska sada s Islandom dijeli prvo mjesto, obje selekcije imaju po 13 bodova. Osim toga, Ukrajina i Turska imaju po 11 i te četiri reprezentacije na jesen će odlučivati o plasmanu u Rusiju. Hrvatska je ovim porazom znatno sebi otežala život, pa sada, umjesto mirnog ljeta, imamo mjesece nespokojnog iščekivanja raspleta.

Na Islandu smo bili vrlo udaljeni od prave igre. Kako je vrijeme odmicalo, stjecao se dojam kako su Vatreni zadovoljni i bodom. Ali, stigla je završnica, pogodak Islanda i tužan povratak kući. Znali smo i ranije da nam lipanjski termini u kvalifikacijama baš i ne odgovaraju, ali zar i drugi nisu na kraju sezone, s mislima o odmoru i opuštanju? Nedostajalo je u našoj igri energije i kreacije, na kraju je zakazala i obrana.

Ante Čačić i njegovo vođenje utakmica posebna su priča. Već tradicionalno izbornik dugo čeka sa zamjenama, a kada ih i čini, to je u pravilu prekasno. Ajde, Brozovića je uveo na vrijeme (63. minuta) i on je momčadi dao određen impuls. No, Santini je ušao tek u 88. minuti, dok treća zamjena nije ni obavljena. I sve se to događa na kraju iscrpljujuće sezone, kada igrači nisu u optimalnom fizičkom stanju i kada bi s klupe trebala stići svježina i nova ideja. No, Čačić pila po svome, nadamo se da nas takva filozofija neće koštati kraha u kvalifikacijama.

ISLAND: Haldorsson, Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson, (od 90. Ignason), Magnusson, Gudmundsson, Gunnarsson, Hallfredsson, Bjarnason (od 81. Gislason), G. Sigurdsson, Finnbogason (od 77. Sigurdarson).

HRVATSKA: L. Kalinić, Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić, Modrić, Badelj, Kovačić, Perišić, N. Kalinić (od 63. Brozović), Mandžukić (od 88. Santini).

Sudac: Mallenco (Španjolska). (I. Pezelj)

*Izjava izbornkika na linku (>SAMO ZA APLIKACIJU)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija