Vijesti
Povratak
Srna se ne vraća, Modrić ostaje
15.08.2017.
Davno je bio 11. lipnja, kada je Hrvatska poražena (0:1) na Islandu i na taj način zakomplicirala poziciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, što će se sljedeće godine održati u Rusiji. No, ljeto polako ide prema koncu, a već početak rujna nosi dvije nove kvalifikacijske utakmice. Najprije domaći sraz s Kosovom (2. rujna), pa gostovanje u Turskoj (5. rujna). Podsjećamo, Hrvatska je nakon šest kola na prvom mjestu skupine s 13 bodova, koliko ima i Island. Slijede Ukrajina i Turska s po 11, dok Finska i Kosovo imaju po bod.

Ovih dana ishod su dobile dvije priče, vezane uz kapitalne igrače Vatrenih, jednog u ne tako davnoj prošlosti, drugog čija će stvarnost i dalje biti igranje za nacionalnu momčad.

Izbornik Ante Čačić, naime, poželio je Darija Srnu opet vidjeti u reprezentaciji. Iako se legendarni igrač oprostio još nakon Eura u Francuskoj. Srna, međutim, nije prihvatio ideju o povratku, pa će tako ostati na rekordna 134 nastupa za Vatrene. Ovdje želimo naglasiti kako, uz svo uvažavanje Darija kao izrazito zaslužnog reprezentativca, pokušaje da ga se vrati u nacionalnu momčad smatramo pogrešnima. Jednostavno, neka poglavlja dođu do svog kraja i kada ih se jednom zatvori, besmisleno je tu priču opet oživljavati. Srna je dio lijepe povijesti Vatrenih, ali ne i (igrački) njezine budućnosti. I sam je tako procijenio i možemo pozdraviti njegovu odluku da od povratka nema ništa. Red je došao na 'neke nove klince'...

S Lukom Modrićem drukčije stoje stvari. On je ovog ljeta, nakon poznatog svjedočenja u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću, prošao teško razdoblje. Napadi na Luku bili su žestoki, često iskazani na neprimjeren način. Cijela priča čak je Modrića ponukala na razmišljanje o povlačenju iz reprezentacije, ali to se, srećom, ipak nije dogodilo.

Modrić nastavlja s Vatrenima i to je u ovom trenutku najbitnije. Povest će momčad u završnicu kvalifikacija, nadamo se i sljedeće godine na SP. Jedan je od najboljih svjetskih veznih igrača i njegov izostanak Hrvatska ne bi mogla nadoknaditi. A priču sa suda treba prepustiti onima koji su za to nadležni.

Izbornik Čačić objavio je popis igrača za utakmice s Kosovom i Turskom. Na popisu su: Subašić, L. Kalinić, Livaković, Vida, Lovren, Vrsaljko, Pivarić, Mitrović, Barišić, Nižić, Modrić, Rakitić, Perišić, Kovačić, Badelj, Brozović, Rog, Bradarić, Pašalić, Mandžukić, N. Kalinić, Kramarić i Čop.

Nema Ćorluke i Jedvaja zbog ozljeda, dok se Pjaca nakon operacije još nije vratio natjecateljskom nogometu. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida