Vijesti
Povratak
Na redu Kosovo i Turska
30.08.2017.
Nešto manje od tri mjeseca hrvatska nogometna reprezentacija čeka na novi nastup. 11. lipnja gostovala je na Islandu i pretrpjela poraz (0:1) koji je otežao nastojanja Vatrenih da izbore nastup na Svjetskom prvenstvu, što će se 2018. godine održati u Rusiji.

Hrvatska će početkom rujna odigrati dvije kvalifikacijske utakmice. Najprije će 2. rujna u Zagrebu ugostiti Kosovo, a već 5. rujna slijedi nastup u Eskisehiru, gdje će selekciji Ante Čačića domaćin biti Turska. Pred Hrvatskom su dvije vrlo važne utakmice, uostalom – svi su izgledi da će do kraja kvalifikacija sve biti takve. Vatrene još u listopadu očekuju utakmice s Finskom (doma) i Ukrajinom (u gostima), nakon čega ćemo znati idemo li u Rusiju izravno ili ćemo morati u dodatne kvalifikacije. O trećoj opciji ne želimo ni razmišljati.

Hrvatska je još uvijek prva u skupini, ali sada drugoplasirani Island ima jednak broj bodova (13). Sa samo po dva boda manje slijede Turska i Ukrajina i tu završava krug momčadi koje računaju s odlaskom na svjetsku smotru. Jasno je koliko nas je skupo koštao poraz na Islandu i primanje pogotka na samom kraju utakmice. Umjesto da Islanđane zadržimo na razmaku od tri boda, dozvolili smo im dijeljenje vrha tablice. A, već je rečeno, Turci i Ukrajinci odmah su 'iza ugla'. Još je nepovoljnije što upravo Turskoj i Ukrajini idemo u goste, ali valjda će Vatreni naći načina da ovu kvalifikacijsku kampanju uspješno privedu kraju.

Subota 2. rujna, osim naše utakmice s Kosovom, nosi još dva zanimljiva ogleda. Island gostuje u Finskoj, dok vrlo intrigantnu utakmicu igraju Ukrajina i Turska. Već u nedjelju bit ćemo nešto pametniji po pitanju stanja u našoj skupini, ali na rasplet ćemo čekati do listopada.

Hrvatska bi protiv Kosova trebala upisati pobjedu sa što manje potrošnje, jer slijedi put u Tursku i teška utakmica u Eskisehiru. No, u ovom trenutku u prvom planu mora biti Kosovo. Prošlog listopada Vatreni su tu reprezentaciju pobijedili 6:0 (igralo se u Albaniji) i sve osim nove pobjede bilo bi senzacija. Ali, Čačić i dečki moraju u utakmicu ući ozbiljno i s punim angažmanom. Nema dvojbe tko je bolji, ali to treba potvrditi i na travnjaku. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :