Vijesti
Povratak
Pobjeda nad Kosovom jedini izbor
02.09.2017.
Hrvatska reprezentacija ove subote odigrat će sedmu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kojemu će sljedeće godine biti domaćin Rusija. Hrvatska će u Zagrebu, na maksimirskom stadionu, s početkom u 20.45 sati, ugostiti Kosovo.
Vatreni ovu utakmicu čekaju na prvom mjestu skupine I, ali drugoplasirani Island ima jednak broj bodova (13). Nema velike filozofije uoči sraza s Kosovom. Sve osim hrvatske pobjede predstavljalo bi senzaciju i gurnulo naše u velike probleme. Kosovo prvi put igra kvalifikacije za veliko natjecanje, a u dosadašnjih šest utakmica osvojilo je tek jedan jedini bod.

Hrvatska je 6. listopada 2016. igrala s Kosovom, koje je tom prigodom bilo domaćin u albanskom Skadru, te upisala pobjedu s uvjerljivih 6:0. Mandžukić je postigao tri pogotka, po jedan su dodali Mitrović, Perišić i N. Kalinić. Trijumf je, dakle, bio popraćen golijadom u mreži Kosova, no izbornik Ante Čačić podsjeća da u samoj igri suparnik nije bio inferioran u tolikoj mjeri kakvu sugerira rezultat. Štoviše, Čačić ističe kako je Kosovo protiv Hrvatske stvorilo više prilika nego ostali suparnici Vatrenih u pet utakmica ovih kvalifikacija.

Tijekom ciklusa ovotjednih treninga nazirale su se neke dvojbe oko hrvatskog sastava. Odnosilo se to na lijevi bok za koji konkuriraju Pivarić i Barišić, kao i za mjesto na sredini terena gdje su za jednu poziciju u igri Kovačić i Badelj. Ipak, čini se kako će se u prvih jedanaest pojaviti Pivarić i Kovačić. Na startu priprema stigla je i informacija kako bi N. Kalinić, zbog toga što je tek nedavno okončao neizvjesnost i prešao iz Fiorentine u Milan, čime je bio vrlo zaokupljen, mogao propustiti igranje protiv Kosova.

No, bez obzira na to tko zaigra, Hrvatska protiv Kosova izbora nema. Očekuje se sigurna pobjeda, koja bi donijela mir i samopouzdanje uoči 5. rujna, kada Hrvatsku čeka teško gostovanje u Turskoj.

Vjerojatni sastav: Subašić, Vrsaljko, Vida, Lovren, Pivarić, Kovačić, Modrić, Brozović, Rakitić, Perišić, Mandžukić. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :