Vijesti
Povratak
Vatrenima utorak vrlo bitan
04.09.2017.
Sedmo kolo kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, nije, naravno, donijelo rasplet, ali neke stvari su se ispostavile pozitivnima za Hrvatsku. Jasno, najbitnije je da su Vatreni pobijedili (1:0) Kosovo, ali odmah uz bok tome rezultatu jest podbačaj Islanda u Finskoj.

Hrvatska i Island dočekali su rujan s jednakim brojem bodova (13) na vrhu skupine. Naši su ubilježili tri očekivana boda protiv Kosova, no Island je poražen (0:1) u Finskoj i tako napravio pogrešan korak, koji mu je u velikoj mjeri ugrozio planove o plasmanu na SP.

Kad je u pitanju hrvatski sraz s Kosovom, ponajprije valja napomenuti kako je riječ o raritetnoj utakmici. Počela je u subotu navečer, okončana u nedjelju poslijepodne. Snažna kiša i natopljen travnjak doveli su do prekida dvoboja u 22. minuti, a utakmica je nastavljena tek u rano poslijepodne drugog dana.

Cijela ta priča bila je vrlo opterećujuća, uključujući i iščekivanje odluke o terminu nastavka utakmice. U takvoj situaciji spremni smo zažmiriti na oba oka kada je u pitanju igra Vatrenih. Ona je bila skromna, ali i takva dovoljna za ostvarenje cilja. Modrićeva asistencija i Vidin pogodak omogućili su nam minimalnu pobjedu i tu bi trebalo stati s diskusijom o toj utakmici. To više što Vatrene već u utorak (5. rujna) navečer očekuje gostovanje u Turskoj.

U Eskisehiru Hrvatsku očekuje izazovan ogled. Turska je poražena (0:2) u Ukrajini, i ima velikih pet bodova manje od naših. Turci hvataju 'posljednji vlak' za Rusiju i protiv Hrvatske im treba isključivo pobjeda. Kako će se to odraziti na zbivanja na travnjaku teško je prognozirati, ali jasno je da će Čačićevi izabranici morati ponuditi znatno više od onoga što su prikazali protiv Kosova.

Utorak nosi još jednu vrlo bitnu utakmicu naše skupine. Island dočekuje Ukrajinu, koja je na drugom mjestu s dva boda manje od Hrvatske. U ovom trenutku Ukrajinci kotiraju kao najveći konkurent Vatrenima za prvo mjesto, a valja imati na umu i činjenicu da Hrvatska u posljednjem kolu kvalifikacija (9. listopada) ide u goste baš Ukrajini. Stoga ne treba naglašavati koliko predstojeći utorak može biti važan u hvatanju što boljih pozicija za listopadski rasplet u skupini. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Hrvatska - Nigerija
16.06.2018. -
, Kalinjingrad, Rusija