Vijesti
Povratak
Težak ispit u Turskoj
05.09.2017.
Pred hrvatskom reprezentacijom osma je utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo što će sljedeće godine biti održano u Rusiji. Ovog utorka, s početkom u 20.45 sati Vatrene će u Eskisehiru ugostiti Turska. Našu selekciju, nedvojbeno, očekuje težak ispit.

Hrvatska nakon sedam kola drži vodeće mjesto u skupini sa 16 bodova, slijede Ukrajina (14), Island (13), Turska (11)... Turci su prošle subote poraženi (0:2) u Ukrajini, oba gola bila su neregularna, ali slaba je to utjeha našem večerašnjem domaćinu. Turska, koju odnedavno vodi Mircea Lucescu, u vrlo je delikatnoj poziciji i protiv Hrvatske će tražiti neophodnu pobjedu. Sve osim tri boda, Turke bi ostavilo jako daleko ne samo od izravnog plasmana na SP, već i od mogućnosti igranja dodatnih kvalifikacija.

Hrvatska će u Eskisehiru biti lišena pomoći ozlijeđenog Ivana Rakitića. Vidjet ćemo tko će igrati umjesto njega, iako je veća vjerojatnost da to bude Milan Badelj nego Andrej Kramarić. Ostatak momčadi trebao bi biti u postavi koja je pobijedila Kosovo. Baš ta utakmica s Kosovom, sve što je uz nju išlo, dovela je Hrvate u nepovoljnu situaciju da novi dvoboj imaju samo dva dana kasnije.

Hrvatska i Turska u Zagrebu su igrale na početku ovih kvalifikacija. Završilo je 1:1 iako su naši bili znatno bolji i zapravo su tu utakmicu odigrali sasvim solidno. No, postigli su samo pogodak, gađali vratnice i na startu ostali bez dva važna boda. Turska je selekcija s dobrim pojedincima (Arda, Calhanoglu, Burak...), ali Hrvatska je kvalitetnija i očekujemo da će to demonstrirati u Eskisehiru.

Možemo sad vagati u kolikoj bi nam mjeri remi bio dobar, no svakako bi i bod iz Turske bio prihvatljiva opcija. Iz hrvatskog tabora stižu najave pohoda na pobjedu i dobro je da se na taj način pristupa ovom ogledu. U svakom slučaju, poraz je nužno izbjeći, jer bi se u tom slučaju i Turci potpuno vratili u igru. S nestrpljenjem ćemo iščekivati i rezultat utakmice Island – Ukrajina, koji će također imati bitan utjecaj na izgled vrha naše skupine.

Vjerojatni sastav: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić, Badelj, Kovačić, Brozović, Modrić, Perišić, Mandžukić. (I. Pezelj)
Povratak

Error: [CDataBase.php] Line 106
E1100: SELECT id_poddogadaj, naziv FROM poddogadaji_to_utakmice, poddogadaji WHERE poddogadaji_to_utakmice.utakmica_id= AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj; - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'AND poddogadaji_to_utakmice.poddogadaj_id=poddogadaji.id_poddogadaj' at line 1
Trace:
CDataBase.php : Line 123 : Class CDataBase : Function DirectQuery :
CDataBase.php : Line 70 : Class CDataBase : Function query :
CPage.php : Line 788 : Class CDataBase : Function mvquery :
CPage.php : Line 65 : Class CPage : Function StrIndex :
index.php : Line 26 : Class CPage : Function Action :