Vijesti
Povratak
Riječka pobjeda jedini izbor
06.10.2017.
Odbrojavanje je pri samome kraju. Hrvatska reprezentacija ulazi u završnicu natjecanja u kvalifikacijskoj skupini za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Večeras (petak, 20.45 sati) na riječkoj Rujevici Vatreni su domaćini Finskoj, a već u ponedjeljak 9. listopada na rasporedu je zaključna utakmica u Ukrajini.

Ostavimo, međutim, ovom prilikom Ukrajinu po strani. Pred izabranicima Ante Čačića dvoboj je s Fincima, utakmica u kojoj ne želimo razmišljati ni o čemu osim o pobjedi. Fokus je u ovom trenutku isključivo na riječkom dvoboju. A kad to prođe, vjerujemo s nova tri boda na kontu, bacit će se pogled na ishod sučeljavanja Kosova i Ukrajine, odnosno Turske i Islanda. Pa ćemo, uoči ponedjeljka odluke, moći nešto konkretnije kazati i onome što nam je potrebno u posljednjem kolu.

Hrvatska Finsku dočekuje kao apsolutni favorit. Uz sve one čuvene ograde i filozofiranja o tome kako danas svi igraju nogomet, kako nema lakog suparnika, od Vatrenih, ponajprije temeljem njihove pojedinačne kvalitete, imamo pravo zahtijevati sigurnu pobjedu nad Finskom.

Znamo, oslabljeni smo, nedostaje osam igrača, iako, budimo realni, ne bi svi oni, da su na dispoziciji, bili u udarnoj postavi. Hrvatska će, želimo reći, Fincima suprotstaviti jak sastav, momčad koja bi napokon trebala igrati na razini ugleda koji ide uz sva ta slavna prezimena naših reprezentativaca.

Ostvari li se najavljeno, na Rujevici bismo, primjerice, trebali vidjeti kako će Luka Modrić i Ivan Rakitić djelovati kao tandem na poziciji zadnjih veznih. Kombinacija važnih igrača Reala i Barcelone trebala bi biti učinkovita i determinirati put prema pobjedi. Također, ovo bi mogla biti lijepa prigoda Andreju Kramariću, vjerojatno našem najraznovrsnijem napadaču, da na poziciji centralnog ofenzivnog veznog potvrdi klasu.

Osim toga, odlično će biti i ako Ivan Perišić opet proigra kako zna i podsjeti na vrijeme kada je (prilično dugo) bio najbolji igrač u nacionalnom dresu.

Vjerojatni sastav: Subašić, Vrsaljko, Vida, Mitrović, Pivarić, Rakitić, Modrić, Brozović, Kramarić, Perišić, Mandžukić. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida