Vijesti
Povratak
Hoće li Kramarić ostati na "kijevskom tragu"?
07.11.2017.
Hrvatski navijački puk sve naglašenije iščekuje dvije presudne utakmice s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U četvrtak 9. studenoga Vatreni će Grke ugostiti na maksimirskom stadionu i pokušati se domoći što boljeg rezultata uoči uzvrata u Pireju 12. studenoga.

Izbornik Zlatko Dalić nema, baš kao što to ni njegov prethodnik Ante Čačić nije najčešće imao, idealnu situaciju s igračkim kadrom. Već ranije je bilo znano kako u vrsti zbog oporavka od ozljeda neće biti Vedrana Ćorluke, Marka Pjace i Tina Jedvaja, a najnoviji događaji iz momčadi su udaljili i Milana Badelja, koji je trebao biti važna poluga na sredini terena. Također, Mario Mandžukić ima određenih tegoba sa zadnjom ložom, ali živi vjera da će ipak zaigrati protiv Grčke.

Važna promjena u odnosu na prethodno razdoblje svakako je povratak Ivana Strinića u najozbiljnije kombinacije za udarnih 11. Strinić je kod Čačića igrao na Euru u Francuskoj 2016., ali kasnije se u prvi plan probio Josip Pivarić. No, izgleda da Dalić ima drukčije predodžbe koje opet u prvi plan vraćaju lijevog bočnog iz Sampdorije.

Kada je u pitanju izostanak Badelja, doima se da će odluka o njegovu zamjeniku pasti između Marcela Brozovića i Marija Pašalića. Prvi je etabliran reprezentativac, ali Čačić ga je često korsitio na desnoj strani vezne linije, iako je dobro znano da je Brozović najjači u središnjici igre. Pašalić, koji od ove sezone nastupa za moskovski Spartak, ima tek zanemarivo iskustvo igranja za nacionalnu momčad, ali također posjeduje određene karakteristike koje ga čine konkurentnim.

Ovdje žemo notirati još jednog igrača kojemu su Dalićevim dolaskom značajno porasle akcije i koji je u Kijevu potvrdio da se to dogodilo više nego zasluženo. Riječ je o Andreju Kramariću koji je s dva supervažna pogotka 'potopio' Ukrajinu i sada se možemo nadati da će na istom tragu Andrej biti i protiv Grčke. Suparnika kojemu nije lako zatresti mrežu, ali baš bi Kramarić taj posao trebao u što većoj mjeri olakšati. (I. Pezelj)

Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida