Vijesti
Povratak
Steći kapital za mirniji uzvrat
09.11.2017.
Odbrojavanje je pri samome kraju. Hvatska i Grčka ovoga četvrtka (20.45 sati) na maksimirskom stadionu igraju prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Uzvrat u Grčkoj je u nedjelju 12. studenoga...

U rujnu 2016. započele su kvalifikacije, Hrvatska je tada bila neprijeporan favorit za prvo mjesto u skupini i izravan plasman u Rusiju. No, kao što nam se to u pravilu događa, u kvalifikacijama smo brljavli i upropastili, doimalo se, siguran put na svjetsku smotru.

Island je bio prvi, a Hrvatska je pobjedom u Ukrajini spašavala drugo mjesto. Uspjela je, dokazavši još jednom da naši reprezentativci znaju odigrati najbolje kada je najteže.
Da, u Kijevu je bilo teško i taj smo ispit položili. Protiv Grka neće biti znatno jednostavnije i želimo vjerovati da će Vatreni opet biti dorasli zadatku. Ovaj put sa Zlatkom Dalićem kao izbornikom, čovjekom koji se prihvatio posla u nimalo jednostavnoj situaciji.

Grčka pragmatičnost bezbroj je puta opjevana. Ta priča kotrlja se još od 2004. i Europskog prvenstva u Portugalu, gdje su se Grci popeli na vrh Starog kontinenta. Hrvatska se s pravom hvali stopostotnom uspješnošću u dodatnim kvalifikacijama, ali i Grci su u njima maksimalni. Uspjeli su 2009. proći Ukrajinu, četiri godine kasnije i Rumunjsku. Mi smo, kao što je poznato, nanizali Ukrajinu, Sloveniju, Tursku i Island.
Ovoga puta netko će, Hrvatska ili Grčka, po prvi put upoznati osjećaj ispadanja u dodatnim kvalifikacijama. Nadamo se da to nećemo biti mi...

Bit će zanimljivo vidjeti kakve će sastav i formaciju Dalić predočiti u zagrebačkoj utakmici. Hoće li zaigrati Mandžukić kojega je ovaj tjedan uznemiravala ozljeda, hoće li Modrić biti ofenzivnije ili defenzivnije usmjeren, hoće li Strinić opravdati povratak na lijevi bok obrane? U konačnici, jedino će bitan biti rezultat, koji će, vjerujemo, oslikati hrvatski kapital uoči uzvrata. Ovako, na prvu, doima se kako je najvažnije ne primiti pogodak, a pobjeda, recimo, 1:0 značila bi mnogo uoči nedjeljnog raspleta. Da, bilo bi odlično steći kapital za mirniji uzvrat...

Mogući sastav: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Rakitić, Modrić, Kramarić, Brozović, Perišić, Kalinić. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida