Vijesti
Povratak
Vatreni su opet ljubimci nacije
12.11.2017.
Zadovoljstvo se razlijeva okružjem Vatrenih. Dojmljiva pobjeda (4:1) nad Grčkom vratila je reprezentativcima status miljenika nacija, nadamo se da će taj četvrtak 9. studenoga značiti istinsku prekretnicu kada je riječ o doživljaju nacionalne momčadi.

Naravno, kao i u životu, smjenjuju se bolji i lošiji dani, sunce i oblaci. Reprezentacija je protiv Grčke dobila mnogo na planu rezultata, no korist bi se tek trebala iscrtati. Mislimo pritom na činjenicu da će Hrvatska, ne bude li u nedjelju navečer u Pireju šokantnog preokreta, već od ponedjeljka početi planirati nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Gdje, želimo vjerovati, Vatreni mogu biti u jednoj od važnih, da ne kažemo glavnih uloga. Jer, prečesto smo na velikim natjecanjima bili puki prolaznici, što je uvreda talentu kojeg naši igrači imaju.

No, ovdje treba kazati dosta i sve snove o dobrom poslu u Rusiji staviti na čekanje dok ne prođe nedjeljni uzvrat u Pireju. Želimo li biti stereotipni, pisat ćemo o tome kako je lopta okrugla i kako je nogomet nepredvidljiv. To jesu fraze, ali ujedno i činjenice. Hrvatska u Grčku dolazi s ogromnim kapitalom, ali posao još nije dovršen. Nije se jednom dogodilo raznim momčadima da trenutak nepažnje, nesreće ili suparnikova nadahnuća, gotovu stvar pretvore u avanturu s neizvjesnim završetkom.

Zagrebačka utakmica pokazala je evidentnu hrvatsku nadmoć u kvaliteti, klasi. Jednostavno, bolji smo od Grka. Ali, ti isti Grci još se nisu predali i digli ruke od SP-a. Imaju uzvrat na svom terenu, imat će pun stadion na svojoj strani i pokušati ono što se sada čini nemogućim. No, naši trebaju znati kako samo jedan primljen pogodak može nagristi zagrebački kapital i domaćinu dati zamah optimizma i energije.

Hrvatska u ovome trenutku vodi 4.1, ali smatramo ispravnim pristup izbornika Dalića koji kaže da ćemo u igru ući kao da je 0:0. Hrvatska ne smije u Pireju igrati čekajući da prođe vrijeme. Naprotiv, treba zadržati svoj stil i pokušati doći do nove pobjede. Nećemo se, naravno, buniti ni ako ona izostane, a Vatreni prezentacijom budu na visini zadatka. Glavni cilj je, naravno, proći u Rusiju, no želimo da to bude sa stilom i dojmom koji opet mami kmplimente. (I. Pezelj)
Povratak
SLJEDEĆA UTAKMICA
Peru - Hrvatska
23.03.2018. -
Hard Rock, Miamiju, Miami, Florida